Activiteiten 2018

Winterfeelings

Beleef de seizoenen in de Pluktuin en het Natuur Atelier

januari en februari expositie Thee Kamer 

Georgina de Bode Woont en werkt in Naaldwijk

Drie dagen in de week ben ik werkzaam als docent Frans. De overige dagen maak ik graag lange wandelingen. In stilte ervaar ik de rust en schoonheid van de natuur. Door met mijn camera vast te leggen wat ik waarneem (kleur, contrast, reflectie, beweging, een impressie of een abstractie), laat ik alles los. Fotografie is mijn meditatie.

Thuis bewerk ik mijn beste foto’s, totdat “het perfecte plaatje” ontstaat.  

Bomen zijn mijn favoriete onderwerp. Maar tijdens de wandelingen kom ik ook andere dingen tegen die ik leuk vind om te fotograferen. Voor deze expositie (mijn eerste!) heb ik een selectie gemaakt van een aantal winterse beelden.

vrijdag 5 januari 

Kidsworkshop vogelarrangement maken. Met mozaiek en lekkers voor de vogels maken we een leuke decoratie. De hele dag kun je bij ons terecht tussen 10.00-16.00uur. Prijs per kind €4,50


zaterdag 6 januari geopend van 10.00-16.30u

Zin in een Winterse High Tea? Geniet ervan op onze eerste open zaterdag in het nieuwe jaar. Prijs p.p. € 21,50 tot uiterlijk 3 dagen van te voren reserveren.


zaterdag 3 februari geopend van 10.00-16.30u:

+ winterwandeltocht 5 - 10 - 15 km

Tevens  kan er weer gewandeld worden vanuit de Pluktuin. Deze wandeling gaan over leuke paden en wegen in het Westland. Er zijn drie tochten uitgezet van 5, 10 en 15 km. Voorafgaand aan de tocht geniet u van een kopje koffie of thee met een heerlijke winterse lekkernij. Na de wandeling staat er een kop dampende erwtensoep voor uw klaar. Het is heerlijk en gezond om in het winter buiten te zijn, lekker in beweging! U kunt starten tussen 9.30-13.00u in de Pluktuin te Naaldwijk. De kosten van deze heerlijke winterse dag zijn €7,50p.p. Het aantal te wandelen kilometers kunt u op de dag zelf beslissen. Opgeven is gewenst via  06 42 321 321 of info@natuuratelierwestland.nl

+ Georgina de Bode is aanwezig bij haar expositie in de Thee Kamer 

+ Ook geopend op 3 februari: de Oude Meuk,

in en verkoop van oude en gebruikte materialen zoals kasten, tafels, elpees, zink en meer! Open van 9.00-16.00u achter de Pluktuin, voor meer informatie 06 25537502


Lentekriebels

maart en april expositie Thee Kamer

Trudy Huis, meer informatie volgt

donderdag 1 maart vakantieactiviteit voor kids

Kinderen, vaders/moeders en opa’s/ oma’s opgelet, heb je donderdag in de vakantie nog niets te doen? We gaan iets leuks maken voor het voorjaar, met bolletjes. Ben je tussen de 4 en 14 jaar en lijkt het je een leuk idee, geef je dan op via info@natuuratelierwestland.nl  of 06 42 321 321 . De workshop duurt ongeveer een uur, het begint om 13.30u, het duurt ongeveer een uurtje. De prijs is €4.50 per kind.

zaterdag 3 maart geopend van 10.00-16.30u


donderdag t/m zaterdag 5-7 april te gast in de tuin:

"Klei je blij" Helga van der Schoor, verbeelingen in keramiek, handgevormd aardewerk, gebruiksgoed (tevens demonstratie).

zaterdag 7 april zijn wij  ook geopend van 10.00-16.30u

zaterdag 21 april 10.00u Varen en Bloemschikken... tegelijk!

een leuke ochtend  uit, al varend door het Westland, met een steeds veranderend uitzicht. Tijdens deze vaartocht volg je een workshop met een basis van takken en hierin bloemen verwerkt.  Een leuke schikking waar je lang plezier van hebt. De basis is blijvend en je kan het stuk iedere keer opnieuw decoreren  met verse bloemen.  Een kopje koffie of thee met een lekkernij maken deze ochtend op de boot compleet. De prijs is €32.50p.p. De opstapplaats is in Monster, start 10.00u, na inschrijving ontvangt u de complete informatie. Inschrijven kan via 06 42 321 321 of info@natuuratelierwestland.nl 

mei en juni expositie Thee Kamer

Sari Talsma,

Schilderen is een heerlijke ontspannen bezigheid. Je vrij voelen van alle bezigheden en je richten op een onderwerp, compositie en kleuren. Vanaf 2010 volg ik schilderlessen bij verschillende kunstenaars. Ook icoon-schilderen heeft mijn interesse door de speciale techniek.

In de  theekamer laat ik realistische werken zien in acryl en olieverf. Bij de schilderijen vind je kleine gedichten/teksten van mijn hand.

zaterdag 5 +12 mei geopend van 10.00-16.30u

vrijdag en zaterdag 11 en 12 mei  mei Fietstocht door het Westland

Op deze 2 dagen na Hemelvaartsdag organiseren wij (Alice Daalhof - vd Zalm en Marja Grootenboer - vd Ende) weer een fietstocht over leuke paden en wegen door het Westland en omstreken. Er kunnen 2 afstanden worden gefietst 25 en 40km. Met verassende stops en lekkers onderweg. Prijs €10,00p.p.

In samenwerking met www.fietstverhuurwestland.nl (700m vanaf de Pluktuin)

Komt u met de auto inclusief fietsendrager? Wij verzoeken u om uw auto te parkeren op de Woonboulevard van Naaldwijk aan de Bosweg. Volg de onderstaande route naar de tuin 700m om de fietstocht te starten: 

Route vanaf de woonboulevard: Via de Kwantum verlaat u het parkeerterrein, RA, einde LA en direct RA Industriestraat, einde weg oversteken LA Grote Woerdlaan. Rotonde 2e afslag RA, Zand en Waterweg, RA Blauwe Vinvis. einde weg LA Stille Oceaan. Na ongeveer 150m afstappen, ingang de Pluktuin/ het Natuur Atelier met de fiets over talud.

vrijdag en zaterdag 11 en 12 mei te gast in de tuin: 

Sari Valstar met Magenta voor Schoonheid en kunst:


Voor natuurzuivere huidverzorging.van dr. Hauschka:

Natuurcosmetica komt van binnenuit. Het raakt je innerlijke en uiterlijke schoonheid. Het product met een uniek verzorgingsconcept, dat het zelfherstellende vermogen van je huid ondersteunt. Heilzame planten uit de Wala tuinen en vrije natuur, die hun natuurlijke krachten behouden, en wordt doorgegeven aan de producten. Volledig dierproefvrij.


Ik werk in mijn praktijk met verschillende schoonheidsbehandelingen volgens de dr.hauschka behandelmethode. Deze zijn zijn een weldaad voor lichaam en en geest. http://sari-magenta.nl


vrijdag en zaterdag 11 en 12 mei te gast in de tuin: 

de Splintergroep, glaskunst

De Splintergroep is een vereniging van vrijwilligers die van glas allerlei kunstobjecten maakt . De groep bestaat al meer dan 30 jaar. Het atelier  is  in het parochiehuis Sint Jan Herenstraat 162 te Wateringen.

Er wordt gewerkt in verschillende technieken, zoals glas-in-lood,  Tiffany en schilderen op glas.

De objecten worden verkocht ten bate van kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. Deze projecten worden elk jaar zorgvuldig uitgekozen. Voor 2018 is dit:

Peru, st. Vilcabamba www.vicabamba.nl

Oecraine, St.Timea  www.stichtingtimea.nl

U kunt ons vaak vinden in de regio als er evenementen zijn. Ons atelier kunt u bezoeken elke dinsdag van 09.00 tot 16.00 u. Op donderdagavond zijn we open van 19.00 tot 22.00 u. U ziet ons daar aan het werk. Dan kunt u uw wensen kenbaar maken.Zomertijd

donderdag en vrijdag 24+25 mei te gast in de tuin:

by Cora, meer informatie volgt

donderdag 31 mei te gast in de tuin:

Praktijk Stigter, Take it easy, handgemaakt met natuurlijke producten

Al jong leerde ik van mijn tantes kruidenolie maken vanuit de natuur. Ondertussen heb ik dit uitgebreid tot een heel assortiment verzorgingsproducten, voor baby tot bejaard. Daarnaast pluk en droog ik ook mijn eigen thee.


Op 160 m2 grond op een rustig plekje aan de rand van het dorpje Heerjansdam groeien de kruiden voor Take it Easy. www.praktijkstigter.nlzaterdag 2 juni zijn wij geopend van 10.00-16.30u

donderdag en vrijdag 7 + 8 juni te gast in de tuin: 

Helga van der Schoor; "brei je blij" Sinds mijn jonge jaren liefde voor het garen. 

Plezier met een draadje in de breedste zin. Haken, breien, macramé, punniken, enz. Heb je probleem met patroonlezen of wil je weten wat er nu eigenlijk allemaal op het etiket staat?

Of breng je eigen handwerk mee en haak aan in deze mooie omgeving.

donderdag en vrijdag 14 + 15 juni te gast in de tuin:

het Brocantehuisje, uit Honselersdijk, met brocante, serviezen, tafelkleden en meer!

donderdag en vrijdag 21 + 22 juni Open Tuindagen

meerdere tuinen zijn deze dagen geopend in Westland en omgeving, zo kunt u zelf een leuke route maken en deze tuinen bezoeken, meer informatie volgt

vrijdagavond 22 juni 19.30u  Zomeravondvaartocht 

Rond de langste dag gaan we een tocht maken met een boot door het Westland.

Tijdens deze tocht gaat u een kleine bloemrijke schikking maken, nadat deze schikking staat te pronken geniet u van een hapje en een drankje al varend door het Westland.

Rond 22.00u meert de boot weer aan en met je bloemschikking keer je weer huiswaarts.

Opstapplaats Monster, prijs per persoon € 32,50 opgeven via 06 42 321 321 of info@natuuratelierwestland.nl

juli en augustus expositie Thee Kamer

Marijke Storm, Schilderen doe ik pas sinds 2013. Daarvoor had ik nog nooit een schilderskwast vastgehouden. Ik was altijd druk met gezin en werk en had eigenlijk nooit een hobby, tijd of geduld om lang ergens mee bezig te zijn. 

Het liefst schilder ik realistische vergezichten, waarbij ik graag diepte creëer in combinatie met fijne details. Ik had nooit verwacht dat ik daar geduld voor zou hebben, maar ik kan nu rustig een middagje schilderen op een paar vierkante centimeter!!  Ook kleurrijke bloemen vind ik fijn om te schilderen. Heerlijk al die kleuren!  en heel af en toe maak ik een artistiek gezicht of zoek ik weer eens een andere uitdaging.

Schilderen heeft mij veel gebracht. Iets creëren met veel geduld en rust is een verrijking!

zaterdag 7 juli zijn wij geopend van 10.00-16.30u

zaterdag 14 juli Landelijke Open Imkerijdag

In het weekend van 14 en 15  juli openen de nodige Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens de vierde Landelijke Open Imkerijdag. Op meer dan tweehonderd plaatsen in het land kan het publiek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. Dus ook bij u in de buurt. Op zaterdag 14 juli bent u van harte welkom in de Pluktuin aan de Kleine Achterweg 28 in Naaldwijk en Natuurlijk Werkbij Westland, Rijnsburgerweg 130 Naaldwijk.  Enthousiaste imkers van o.a. imkervereniging Midden Delfland vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij deze mooie hobby….


zaterdag 14 juli te gast in de tuin:

Praktijk Stigter met Take it Easy: zie 31 mei

juli en augustus  Kindervakantiearrangement

Doe in de zomervakantie eens het kindervakantiearrangement. Dit kan op iedere donderdag en vrijdag: zoek de vogelhuisjes in de tuin met in ieder huisje een interessante vraag, nadat je de antwoorden van ons hebt gekregen staat er limonade met iets lekkers voor je klaar en na afloop mag je zelf je bloemen uitzoeken voor je eigen boeket! € 6,95 per kind   (indien u met meer als 4 kinderen komt graag aanmelden)


zaterdag 4 augustus zijn wij geopend van 10.00-16.30u

donderdag en vrijdag 23 + 24 augustus te gast in de tuin:

de Splintergroep, zie 12 mei

donderdag, vrijdag 30+31-8 en zaterdag 1 sept. gast in de tuin:

Marijke Faasse: Senteurs et Couleurs


september en oktober Expositie Theekamer:

Sari Valstar, meer informatie volgt


zaterdag 1 september zijn wij geopend van 10.00-16.30u


donderdag t/m zaterdag 13,14 en 15 september Nazomerfietstocht door het Westland: Westlands roem in wit en blauw...

25-40 km, starten kan tussen 10.00-13.30u, meer informatie volgt

vrijdag en zaterdag 14 + 15 september te gast in de tuin: 

Sari Valstar met  Magenta voor Schoonheid en kunst:

Voor natuurzuivere huidverzorging van dr. Hauschka: Natuurcosmetica komt van binnenuit. Het raakt je innerlijke en uiterlijke schoonheid. Het product met een uniek verzorgingsconcept, dat het zelfherstellende vermogen van je huid ondersteunt. Heilzame planten uit de Wala tuinen en vrije natuur, die hun natuurlijke krachten behouden, en wordt doorgegeven aan de producten. Volledig dierproefvrij. Ik werk in mijn praktijk met verschillende schoonheidsbehandelingen volgens de dr.hauschka behandelmethode. Deze zijn zijn een weldaad voor lichaam en en geest.

Herfstmarkt

vrijdag en zaterdag 5 en 6 oktober te gast in de tuin: 

Geertje Breit, Gea Steenks breit en haakt al vele jaren heel veel mooie poncho's, vesten, knuffels, tassen. Hoeveel wol dat er al door haar handen is gegaan weten we niet, maar we denken in kilometers! Al deze mooie breisels en haakwerken zijn deze dagen te koop in de Pluktuin. Hierbij steunt u nog het goede doel, de volledige opbrengst is bestemd voor East African Care. Een goeddraaiend particulier project in Kenia. Heel veel kinderen in Kenia kennen Gea als die lieve breiende mevrouw uit Nederland, die al veel heeft betekend voor hen!


zaterdag 6 oktober geopend van 10.00-16.30u

vrijdag 26 oktober Herfstvakantie activiteit voor kinderen

Vrijdagmiddag in de herfstvakantie kunnen de kids aan de slag.  We maken iets leuks  met diverse materialen in herfstsferen.  Vanaf 13.30u begint de eerste ronde om  15.00u, de tweede ronde.  prijs p.p.  € 4,50. Leeftijd ongeveer 4 t/m 12 jaar. Van te voren opgeven,  Graag  onder begeleiding van een volwassene


november en december expositie in de Thee Kamer

Hannies Art, 

Deze Hoekse duizendpoot schildert en tekent met veel enthousiasme de meest uiteenlopende onderwerpen, waarbij ze zich laat leiden door emoties, kleur en vorm.

Met materialen als acryl, potlood en inkt schildert en tekent ze met veel passie portretten, dieren en bloemen.

"Het geeft me veel voldoening om met mijn werk onder mijn handen te zien groeien tot iets moois."

zaterdag 3 november geopend van 10.00-16.30u + Najaarswandeltocht

….vanuit de Pluktuin. Deze wandeling gaan over leuke paden en wegen in het Westland. Er zijn drie tochten uitgezet van 5, 10 en 15 km. Voorafgaand aan de tocht geniet u van een kopje koffie of thee met een heerlijke najaarslekkernij. Na de wandeling staat er een kop dampende pompoensoep met een vleugje paprika, voor uw klaar. Het is heerlijk om in het najaar buiten te zijn. Ruik de geur van afgevallen blad, beleef de herfst. En daarnaast is het ook heel gezond om al wandelend in beweging te zijn. U kunt starten tussen 9.30-13.00u in de Pluktuin te Naaldwijk. De kosten van deze heerlijke najaarsdag zijn €7,50p.p. Het aantal te wandelen kilometers kunt u op de dag zelf beslissen. Opgeven is gewenst via  06 42 321 321 of info@natuuratelierwestland.nl


donderdag en vrijdag 8 + 9 november te gast in de tuin:

Helga van der Schoor met "Klei je blij" verbeeldingen in keramiek, 

Handgevormd aardewerk, gebruiksgoed (tevens demonstratie).


Winterfeelings


zaterdag 1 december geopend van 10.00-16.30u


zaterdag 8 december geopend van 10.00-16.30u


zaterdag 15 december geopend van 10.00-16.30u


Kijk voor onze workshops bij de workshopagenda!!


Geef u voor bovenstaande activiteiten op telefonisch 06 42 321 321 of via email: info@natuuratelierwestland.nl