Activiteiten 2019

Winterfeelings

Beleef de seizoenen in de Pluktuin en het Natuur Atelier

zaterdag 5 januari geopend van 10.00-16.30u

Zin in een Winterse High Tea? Geniet ervan op onze eerste open zaterdag in het nieuwe jaar. Prijs p.p. € 21,50 tot uiterlijk 3 dagen van te voren reserveren.

zaterdag 2 februari geopend van 10.00-16.30u:

+ winterwandeltocht 5 - 10 - 15 km

Tevens kan er weer gewandeld worden vanuit de Pluktuin. Deze wandeling gaan over leuke paden en wegen in het Westland. Er zijn drie tochten uitgezet van 5, 10 en 15 km. Voorafgaand aan de tocht geniet u van een kopje koffie of thee met een heerlijke winterse lekkernij. Na de wandeling staat er een kop dampende erwtensoep voor uw klaar. Het is heerlijk en gezond om in het winter buiten te zijn, lekker in beweging! U kunt starten tussen 9.30-13.30u in de Pluktuin te Naaldwijk. De kosten van deze heerlijke winterse dag zijn €7,50p.p. Het aantal te wandelen kilometers kunt u op de dag zelf beslissen. Opgeven is gewenst via 06 42 321 321 of info@natuuratelierwestland.nl

Lentekriebels

vrijdag 1 maart vakantieactiviteit voor kids

13.30-15.00u: Workshop voor kinderen. Een leuke vakantie activiteit! Het voorjaar komt eraan en daarom wordt er een leuke bloemschikking gemaakt met veel voorjaarsmaterialen, denk aan bolletjes, voorjaarstakjes en mos. Na afloop staat er een glaasje limonade klaar met een lekkernij. Prijs per kind €7,50. Leeftijd ongeveer 4-12 jaar, graag met begeleiding van een volwassene.

zaterdag 2 maart geopend van 10.00-16.30u

14.00-16.30u: Bijen en bloesems (vertelling), Marja van het Natuur Atelier beoefend al meer als 8 jaar het imkervak. Een bijzondere bezigheid waarbij je je in een natuurlijke wereld begeeft die al duizenden jaren hetzelfde ritme heeft. Er is veel over te vertellen en je raakt nooit uitgepraat over deze vlijtige dieren die de natuur in evenwicht houden. Ben je nieuwsgierig geworden of lijk het je gewoon heel interessant, meldt je dan snel aan voor deze middag volop informatie over het leven van de bij. Want wist je dat er 350 verschillende soorten bijen in Nederland leven…? Inclusief een kopje koffie vooraf, tussendoor koffie met honingkoek en na afloop een proefglaasje mede. Prijs per persoon €12,50

zaterdag 6 april zijn wij geopend van 10.00-16.30u

geniet van de mooie lentetuin!

zaterdag 4 mei zijn wij geopend van 10.00-16.30u

zaterdag 11 mei 10.00u Varen en Bloemschikken... tegelijk!

Varen en bloemschikken met rondvaart de Gantel en het Natuur Atelier!

Een leuke ochtend uit:

Varend door het Westland, met een steeds veranderend uitzicht. Tijdens deze vaartocht volg je een workshop bloemschikken onder leiding van Marja van het Natuur Atelier.

De ochtend ziet er als volgt uit: we verwachten je om 9.45u bij de opstapplaats van de boot in Monster. Je wordt op de boot ontvangen met een kopje koffie of thee. Om 10.00u zal de boot vetrekken. Tijdens deze tocht verteld schipper Johan meerdere wetenswaardigheden over de omgeving waar je langs vaart. En de workshop gaat beginnen. Er wordt een leuke bloemschikking gemaakt waar je lang plezier van hebt. De basis van diverse takken is blijvend en de bloemen die we erin gaan verwerken kan iedere keer opnieuw vervangen worden met verse bloemen. Tussendoor schenken we nogmaals een kopje koffie of thee met een lekkernij. De prijs is €34.50p.p. Tip: zondag is het Moederdag, de vaartocht is een leuk cadeau om deze dag alvast te vieren!


vrijdag en zaterdag 31 mei en 1 juni Fietstocht door het Westland

De vrijdag en zaterdag na Hemelvaartsdag: 31 mei en 1 juni organiseren Marja Grootenboer van het Natuur Atelier en Alice Daalhof alweer voor de 6e keer een leuke fietstocht voor iedereen.

Op de fiets kom je langs de mooiste plekjes van het Westland en omgeving. De afwisselende natuur zoals de zee met zijn uitgestrekte duingebied, diverse parken, bossen en andere verrassende plekken, maken dat u zich geen moment verveelt. Bovendien zijn er langs de route diverse leuke locaties voor een kopje koffie of een lekkere lunch.

De start is bij de Pluktuin aan de Kleine Achterweg in Naaldwijk waar u de route in ontvangst neemt. U kunt kiezen voor een route van 25km of 40km. Starten kan tussen 10.00 uur en 13.30 uu. Voor u op de fiets stapt, begint u deze dag natuurlijk met een kopje koffie/ thee of limonade met wat lekkers erbij.

De kosten van dit rondje Westland zijn €5,00 voor volwassenen en €4,00 voor kinderen tot 12 jaar. Vooraf opgeven kan via info@natuuratelierwestland.nl, ovv uw naam, telefoonnummer en emailadres. Voor meer informatie www.natuuratelierwestland.nl of op facebook “Fietstochten Westland”.

Komt u met de auto inclusief fietsendrager? Wij verzoeken u om uw auto te parkeren op de Woonboulevard van Naaldwijk aan de Bosweg. Volg de onderstaande route naar de tuin 700m om de fietstocht te starten:

Route vanaf de woonboulevard: Via de Kwantum verlaat u het parkeerterrein, RA, einde LA en direct RA Industriestraat, einde weg oversteken LA Grote Woerdlaan. Rotonde 2e afslag RA, Zand en Waterweg, RA Blauwe Vinvis. einde weg LA Stille Oceaan. Na ongeveer 150m afstappen, ingang de Pluktuin/ het Natuur Atelier met de fiets over talud.

Zaterdag 1 juni zijn wij geopend van 10.00-16.30uur


Woensdagavond 12 juni

'De Levende Tuin' over vogels, insecten, honingbijen en solitaire bijen. In samenwerking met Groei en Bloei Westland. Meer informatie volgt!


Zomertijd

vrijdag en zaterdag 21 + 22 juni Open Tuindagen 10.00-16.30u

Open Tuin dagen Westland. In het Westland zijn diverse mooie siertuinen. Vijf van deze tuinen en een kwekerij organiseren op vrijdag en zaterdag 21 en 22 juni de Westlandse Opentuin dagen. Dit worden twee gezellige dagen waarbij u de verschillende tuinen in willekeurige volgorde kunt gaan bezoeken tussen 10.00-16.30u. Grote siertuinen zoals de Hoofven, Spirit Garden en de Pluktuin, met vijver, borders en binnentuinen in respectievelijk de Lier, Maasdijk en Naaldwijk. Kwekerij Sunsister met bijzondere tuinplanten en de grootste collectie Salvia’s van Nederland. Maar ook de intieme tuin van met galerie in de Lier. De toegang tot deze tuinen is gratis. Aanmelden voor uw bezoek tijdens de open tuindagen is niet nodig. Alle informatie over deze dagen en de deelnemende tuinen en kwekerij kunt u vinden op www.natuuratelierwestland.nl . Extra leuk is dat u naar de deelnemende tuinen kunt fietsen met een fietsroute van ongeveer 20km door het Westland. De fietstocht kan gratis worden gedownload op de bovengenoemde website. Kortom: kom langs, laat u verwonderen en geniet van al het moois op deze verstilde plekjes in het Westland!


zaterdag 6 juli zijn wij geopend van 10.00-16.30u

zaterdag 13 juli Landelijke Open Imkerijdag 10.00-16.30u

Landelijke Open Imkerijdag, In het weekend van 13 en 14 juli openen de Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens de zevende Landelijke Open Imkerijdag. Op meer dan tweehonderd plaatsen in het land kan het publiek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. Dus ook bij u in de buurt. Op zaterdag 13 juli bent u van harte welkom in de Pluktuin aan de Kleine Achterweg 28 in Naaldwijk. Enthousiaste imkers van imkervereniging Midden Delfland vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij deze mooie hobby. Wat is er zoal te beleven? Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000 – 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven, u kunt een bijenvolk bekijken en misschien laat de bijenkoningin zich zien. Voor de kinderen is er een bijenspeurtocht door de tuin.

Honingbijen en de vele soorten solitaire bijen en hommels zijn belangrijk voor de natuur. Het is cruciaal dat er veel verschillende soorten bloemen zijn, voor een gevarieerde maaltijd van nectar en stuifmeel. Veel gemeenten hebben hier inmiddels gehoor aan gegeven en laten bermenbloemen langer staan, er worden vele bloemenmengsels ingezaaid en het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is behoorlijk afgenomen. Dat is een heel goed beleid, waar de bijen en de imkers heel blij mee zijn. Maar het kan nog veel beter, daarom blijven de imkers extra aandacht vragen tijdens de Landelijke Open Imkerijdag voor de honingbijen en de wilde bijen in Nederland. Ze geven voorlichting over het maken van bijenhotels en over wat geschikte bloemen zijn en waarom.

Meer informatie is te vinden op www.bijenhouders.nl//landelijke-open-imkerijdag open imkerijdag. Daar vindt u ook het volledige overzicht van alle deelnemende imkers en openingstijden.
juli en augustus  Kindervakantiearrangement

Doe in de zomervakantie eens het kindervakantiearrangement. Dit kan op iedere donderdag en vrijdag: zoek de vogelhuisjes in de tuin met in ieder huisje een interessante vraag, nadat je de antwoorden van ons hebt gekregen staat er limonade met iets lekkers voor je klaar en na afloop mag je zelf je bloemen uitzoeken voor je eigen boeket! € 6,95 per kind   (indien u met meer als 4 kinderen komt graag aanmelden)


zaterdag 3 augustus zijn wij geopend van 10.00-16.30u

Varend Corso de Westlanddag! Het varend corso vaart inmiddels al 20 jaar, drie dagen in de zomer, door de Westlandse wateren. De vele boten gedecoreerd door diverse bloemisten in opdracht van verschillende bedrijven en instanties zorgen voor een kleur- en bloemrijk evenement over het water. Zaterdag is traditiegetrouw de Westlanddag. De hele dag kan je in het Westland het corso bewonderen. Wanneer je dan toch in de buurt bent breng dan een bezoek aan de Pluktuin in Naaldwijk voor nog meer bloemplezier. De tuin staat volop in bloei met zomerse bloeiers en grassen. En maak gebruik van ons corsoarrangement : een bloemige lunch in de tuin. Bezoek je het corso in centrum Naaldwijk geniet dan na afloop van de lunch in de Pluktuin. Kijk je liever in ’s-Gravenzande of Poeldijk naar het corso start dan deze leuke dag met een lunch in de Pluktuin. Reserveer snel via info@natuuratelierswestland.nl ovv naam, telefoonnummer en emailadres. Prijs per persoon €14,50 voor deze bloemrijke corso lunch.


zaterdag 7 september zijn wij geopend van 10.00-16.30u


Herfstmarkt

zaterdag 5 oktober geopend van 10.00-16.30u

donderdag 24 oktober 11.00 en 13.30u

Herfstvakantie workshop voor kids. Deze middag in de herfstvakantie kunnen de kids aan de slag. We maken iets leuks met diverse materialen in herfstsferen. Vanaf 11.00u begint de eerste ronde om 13.30u, de tweede ronde. prijs p.p. € 6,50. Na afloop staat er limonade klaar met een lekkernij. Leeftijd ongeveer 4 t/m 12 jaar. Van te voren opgeven, Graag met begeleiding van een volwassene.


zaterdag 2 november geopend van 10.00-16.30u + Najaarswandeltocht

….vanuit de Pluktuin. Deze wandeling gaan over leuke paden en wegen in het Westland. Er zijn drie tochten uitgezet van 5, 10 en 15 km. Voorafgaand aan de tocht geniet u van een kopje koffie of thee met een heerlijke najaarslekkernij. Na de wandeling staat er een kop dampende pompoensoep met een vleugje paprika, voor uw klaar. Het is heerlijk om in het najaar buiten te zijn. Ruik de geur van afgevallen blad, beleef de herfst. En daarnaast is het ook heel gezond om al wandelend in beweging te zijn. U kunt starten tussen 9.30-13.30u in de Pluktuin te Naaldwijk. De kosten van deze heerlijke najaarsdag zijn €7,50p.p. Het aantal te wandelen kilometers kunt u op de dag zelf beslissen. Opgeven is gewenst via 06 42 321 321 of info@natuuratelierwestland.nl

Winterfeelings

donderdag 28 t/m zaterdag 30 november

Warme winterse dagen met een vleugje Kerst in het Natuur Atelier en de Pluktuin. Kom in de sfeer van de winter en de komende decembermaand. De tuin ademt winter, met de dauwdruppels op de resten van de grassen en takken. In de Serre knispert het hout in kachel, de kaarsen branden. We verkopen mooie winterse takken, groendecoraties en door ons handgemaakte kransen. Geniet onder het genot van warme chocomel, winterse lekkernijen en glühwein… donderdag 10.00-16.30u, vrijdag 10.00-20.00u en zaterdag 10.00-16.30uzaterdag 7 december geopend van 10.00-16.30u


zaterdag 14 december geopend van 10.00-16.30u


zaterdag 21 december geopend van 10.00-16.30u


Kijk voor onze workshops bij de workshopagenda!!


Geef u voor bovenstaande activiteiten op telefonisch 06 42 321 321 of via email: info@natuuratelierwestland.nl