Activiteiten 2020

diverse activeiten zijn dit jaar geannuleerd, scroll naar beneden voor de actuele informatie

Winterfeelings

Beleef de seizoenen in de Pluktuin en het Natuur Atelier

zaterdag 4 januari geopend van 10.00-16.30u

Zin in een Winterse High Tea? Geniet ervan op onze eerste open zaterdag in het nieuwe jaar. Prijs p.p. € 22,50 tot uiterlijk 3 dagen van te voren reserveren.

zaterdag 1 februari geopend van 10.00-16.30u:

+ winterwandeltocht 5 - 10 - 15 km

Tevens kan er weer gewandeld worden vanuit de Pluktuin. Deze wandeling gaan over leuke paden en wegen in het Westland. Er zijn drie tochten uitgezet van 5, 10 en 15 km. Voorafgaand aan de tocht geniet u van een kopje koffie of thee met een heerlijke winterse lekkernij. Na de wandeling staat er een kop dampende erwtensoep voor uw klaar. Het is heerlijk en gezond om in het winter buiten te zijn, lekker in beweging! U kunt starten tussen 9.30-13.30u in de Pluktuin te Naaldwijk. De kosten van deze heerlijke winterse dag zijn €7,50p.p. Het aantal te wandelen kilometers kunt u op de dag zelf beslissen. Opgeven is gewenst via 06 42 321 321 of info@natuuratelierwestland.nl

Lentekriebels

zaterdag 7 maart geopend van 10.00-16.30u

en wandeltocht: Stappen voor Albanië

Ook deze zomer gaat er weer een groep enthousiaste jongeren naar Albanië, vanuit Stichting AHA, voor een werkproject. Er zijn renovatie en schilderwerkzaamheden nodig aan een zeer sterk verouderd schoolgebouw. Dit project wordt samen met de plaatselijke bevolking en zo’n 20 jongeren uit het Westland gerealiseerd. Om deze renovatiekosten te kunnen voldoen en tevens het uitdelen van voedselpakketten, worden meerdere activiteiten georganiseerd. De wandeltocht is een van deze acties. De volledige opbrengst van deze wandeltocht is bestemd voor het project van deze zomer.                   

Vanuit de Pluktuin zijn drie tochten uitgezet van 6, 10 en 15 km. Voorafgaand aan de tocht geniet u van een kopje koffie of thee met een zoete lekkernij. Vervolgens krijgt u de route mee op papier en gaat u er op uit. Start: tussen 9.30 en 13.00u. Prijs wandeltocht €5,00.

Help ons mee om zoveel mogelijk kilometers te wandelen zodat de afstand vanuit het Westland naar Albanië wordt gelopen, dit zullen we op deze dag    bijhouden via de wandelmeter! We hopen op veel kilometers!


Na afloop is het mogelijk om te genieten van een lunch. Wandeltocht inclusief lunch €18,50; de lunch dient van te voren worden gereserveerd in verband met een beperkt aantal plaatsen, via info@natuuratelierwestland.nl ovv uw naam en telefoonnummer Er zijn nog maar 16 plaatsen vrij voor de lunch, geef je snel op vol = vol!. voor meer informatie: 06 42 321 321 en https://www.facebook.com/StichtingAHA/Zaterdag 21 maart dagworkshop schilderen olv Marja Ouwerling geannuleerd, zie hieronder een nieuwe datum in oktober

Flowers on Water, o.l.v. kunstenares Marja Ouwerling 10.00-15.30u. We een paar uur heerlijk tekenen en schilderen om een prachtig bloemstilleven te maken. Denk niet: dat kan ik toch niet, want met de stap voor stap methode van Marja Ouwerling lukt het iedereen! We leren omgaan met acrylverf, penselen, een kroontjespen, acryl inkt en acryl stiften. We gaan de negatieve ruimteschilderen... Marja zal uitleggen wat dat betekent, het is niet moeilijk. Prijs workshop inclusief koffie/thee met lekkers, lunch en alle materialen €54,95p.p.


zaterdag 4 april zijn wij geopend van 10.00-16.30u

geniet van de mooie lentetuin!

zaterdag 18 april 10.00u Varen en Bloemschikken... tegelijk! geannuleerd

Varen en bloemschikken met rondvaart de Gantel en het Natuur Atelier!

Een leuke ochtend uit:

Varend door het Westland, met een steeds veranderend uitzicht. Tijdens deze vaartocht volg je een workshop bloemschikken onder leiding van Marja van het Natuur Atelier.

De ochtend ziet er als volgt uit: we verwachten je om 9.45u bij de opstapplaats van de boot in Monster. Je wordt op de boot ontvangen met een kopje koffie of thee. Om 10.00u zal de boot vetrekken. Tijdens deze tocht verteld schipper Johan meerdere wetenswaardigheden over de omgeving waar je langs vaart. En de workshop gaat beginnen. Er wordt een leuke bloemschikking gemaakt waar je lang plezier van hebt. De basis van diverse takken is blijvend en de bloemen die we erin gaan verwerken kan iedere keer opnieuw vervangen worden met verse bloemen. Tussendoor schenken we nogmaals een kopje koffie of thee met een lekkernij. De prijs is €34.50p.p.

Zaterdag 9 mei Workshop met aansluitend High Tea geannuleerd

13.00-17.00u: Workshop paneel schilderen op steigerhout met aansluitend een High Tea. We starten de middag met een kopje koffie/ thee en gaan een paneeltje schilderen met acrylverf van 20*30cm. De onderwerpen lopen uiteen van een leuke bloem, bladeren, vruchten en kippen. Er zijn voldoende voorbeelden aanwezig. Aansluitend geniet je in de tuin van een heerlijke High Tea in Engelse sferen. Tip: zondag 10 mei is het Moederdag, een leuk cadeau om samen van te genieten!. Prijs per persoon €42,50


vrijdag en zaterdag 22 en 23 mei Fietstocht door het Westland geannuleerd

De vrijdag en zaterdag na Hemelvaartsdag: 31 mei en 1 juni organiseren Marja Grootenboer van het Natuur Atelier en Alice Daalhof alweer voor de 6e keer een leuke fietstocht voor iedereen.

Op de fiets kom je langs de mooiste plekjes van het Westland en Midden Delfland. Bovendien zijn er langs de route diverse leuke locaties voor een kopje koffie of een lekkere lunch.

De start is bij de Pluktuin aan de Kleine Achterweg in Naaldwijk waar u de route in ontvangst neemt. U kunt kiezen voor een route van 25km of 40km. Starten kan tussen 10.00 uur en 13.30 uu. Voor u op de fiets stapt, begint u deze dag natuurlijk met een kopje koffie/ thee of limonade met wat lekkers erbij.

De kosten van dit rondje Westland zijn €5,00 voor volwassenen en €4,00 voor kinderen tot 12 jaar. Vooraf opgeven kan via info@natuuratelierwestland.nl, ovv uw naam, telefoonnummer en emailadres. Voor meer informatie www.natuuratelierwestland.nl of op facebook “Fietstochten Westland”.

Komt u met de auto inclusief fietsendrager? Wij verzoeken u om uw auto te parkeren op de Woonboulevard van Naaldwijk aan de Bosweg. Volg de onderstaande route naar de tuin 700m om de fietstocht te starten:

Route vanaf de woonboulevard: Via de Kwantum verlaat u het parkeerterrein, RA, einde LA en direct RA Industriestraat, einde weg oversteken LA Grote Woerdlaan. Rotonde 2e afslag RA, Zand en Waterweg, RA Blauwe Vinvis. einde weg LA Stille Oceaan. Na ongeveer 150m afstappen, ingang de Pluktuin/ het Natuur Atelier met de fiets over talud.

Zaterdag 7 juni zijn wij geopend van 10.00-16.30uurZomertijd

vrijdag en zaterdag 20 + 21 juni Open Tuindagen Westland 10.00-16.30u geannuleerd

Open Tuin dagen Westland. In het Westland zijn diverse mooie siertuinen. Vijf van deze tuinen en een kwekerij organiseren op vrijdag en zaterdag 21 en 22 juni de Westlandse Opentuin dagen. Dit worden twee gezellige dagen waarbij u de verschillende tuinen in willekeurige volgorde kunt gaan bezoeken tussen 10.00-16.30u. Alle informatie over deze dagen en de deelnemende tuinen en kwekerij kunt u vinden op www.natuuratelierwestland.nl . Extra leuk is dat u naar de deelnemende tuinen kunt fietsen met een fietsroute van ongeveer 20km door het Westland. De fietstocht kan gratis worden gedownload op deze website. Kortom: kom langs, laat u verwonderen en geniet van al het moois op deze verstilde plekjes in het Westland!

Meer informatie volgt!


zaterdag 4 juli Tuinconcert Harmonieorkest Fusica

15.00u, geannuleerd

zaterdag 11 juli Landelijke Open Imkerijdag 10.00-16.30u geannuleerd

Landelijke Open Imkerijdag, In het weekend van 11 en 12 juli openen de Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens de zevende Landelijke Open Imkerijdag. Op meer dan tweehonderd plaatsen in het land kan het publiek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. Dus ook bij u in de buurt. Op zaterdag 11 juli bent u van harte welkom in de Pluktuin aan de Kleine Achterweg 28 in Naaldwijk. Enthousiaste imkers van imkervereniging Westland vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij deze mooie hobby. Wat is er zoal te beleven? Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000 – 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven, u kunt een bijenvolk bekijken en misschien laat de bijenkoningin zich zien. Voor de kinderen is er een bijenspeurtocht door de tuin.

Honingbijen en de vele soorten solitaire bijen en hommels zijn belangrijk voor de natuur. Het is cruciaal dat er veel verschillende soorten bloemen zijn, voor een gevarieerde maaltijd van nectar en stuifmeel. Veel gemeenten hebben hier inmiddels gehoor aan gegeven en laten bermenbloemen langer staan, er worden vele bloemenmengsels ingezaaid en het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is behoorlijk afgenomen. Dat is een heel goed beleid, waar de bijen en de imkers heel blij mee zijn. Maar het kan nog veel beter, daarom blijven de imkers extra aandacht vragen tijdens de Landelijke Open Imkerijdag voor de honingbijen en de wilde bijen in Nederland. Ze geven voorlichting over het maken van bijenhotels en over wat geschikte bloemen zijn en waarom.

Meer informatie is te vinden op www.bijenhouders.nl//landelijke-open-imkerijdag open imkerijdag. Daar vindt u ook het volledige overzicht van alle deelnemende imkers en openingstijden.juli en augustus Kindervakantiearrangement

Doe in de zomervakantie op donderdag en vrijdag tussen 10.00-16.30u een van onze leuke activiteiten voor kinderen:

Bloemrijk: zoek de vogelhuisjes in de tuin met in ieder huisje een interessante vraag, nadat je de antwoorden van ons hebt gekregen staat er limonade met iets lekkers voor je klaar en na afloop mag je zelf je bloemen uitzoeken voor je eigen boeket! € 6,95 per kind  

Kleurrijk: Maak met mozaieksteentjes je eigen fotolijstje in je favoriete kleuren met na afloop limonade met lekkers. Heb je daarna nog zin en tijd om de vogelhuisjes te zoeken dan kan dit natuurlijk altijd nog! €11,50 per kind

Wanneer u met meer als 4 kinderen komt graag aanmelden, bovenstaande arrangementen kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene.Varen met bezoek aan de Pluktuin

Iedere donderdagmiddag in de zomervakantie vaart schipper van den Bos met de watertaxi door het Westland. De opstapplaats is bij sporthal de Pijl in Naaldwijk. Halverwege de vaartocht ter hoogte van de Bossloot stap je uit de boot en wandel je samen met de schipper via de Kleine Achterweg (van oorsprong een tuinderslaan) naar de Pluktuin. HIer is gelegenheid om de tuin te bekijken, genieten van een kopje koffie/thee met lekkers tussen het groen om vervolgens weer terug naar de boot te wandelen en de vaartocht voort te zetten. (wandelen van de boot naar de Pluktuin ongeveer 400m). Opgeven via schipper van den Bos 0174-629240. Prijs voor de vaartocht €12.50p.p.+ bv koffie met huisgemaakte cake €3,10

Dit arrangement kan van mei t/m september worden gereserveerd voor groepen van 8-12p op donderdag, vrijdag en tijdens onze open zaterdagen.


zaterdag 3 augustus zijn wij geopend van 10.00-16.30u


vrijdag 7 augustus 13.00u Engelse middag met High Tea en zomerboeket schikken

Deze middag wordt je ontvangen in de Pluktuin en afhankelijk van het weer kan je op zoek gaan naar een leuk plekje in de tuin buiten. Bij minder mooi weer krijg je een leuke plek in onze Binnen Tuin. Vervolgens worden de hartige hapjes van de High Tea geserveerd en natuurlijk geniet je van de diverse theesoorten. Na deze hartige ronde begint het boeket schikken. Hiervoor zoek je zelf de bloemen uit, vanuit de vazen in onze winkel staan en schik je zelf je zomers boeket (natuurlijk onder begeleiding) De boeketten worden gezellig verpakt en op het water gezet en jullie gaan weer verder genieten van de High Tea met de zoete hapjes. Uiteraard is het ook mogelijk om deze middag een wandeling door onze tuin te maken. Prijs per persoon €30,00


zaterdag 5 september zijn wij geopend van 10.00-16.30u


Kleurrijke herfst

zaterdag 3 oktober geopend van 10.00-16.30u

zaterdag 17 oktober dagworkshop schilderen olv Marja Ouwerling

Flowers on Water, o.l.v. kunstenares Marja Ouwerling 10.00-15.30u. We een paar uur heerlijk tekenen en schilderen om een prachtig bloemstilleven te maken. Denk niet: dat kan ik toch niet, want met de stap voor stap methode van Marja Ouwerling lukt het iedereen! We leren omgaan met acrylverf, penselen, een kroontjespen, acryl inkt en acryl stiften. We gaan de negatieve ruimteschilderen... Marja zal uitleggen wat dat betekent, het is niet moeilijk. Prijs workshop inclusief koffie/thee met lekkers, lunch en alle materialen €54,95p.p.


zaterdag 7 november geopend van 10.00-16.30u + Najaarswandeltocht

….vanuit de Pluktuin. Deze wandeling gaan over leuke paden en wegen in het Westland. Er zijn drie tochten uitgezet van 5, 10 en 15 km. Voorafgaand aan de tocht geniet u van een kopje koffie of thee met een heerlijke najaarslekkernij. Na de wandeling staat er een kop dampende pompoensoep met een vleugje paprika, voor uw klaar. Het is heerlijk om in het najaar buiten te zijn. Ruik de geur van afgevallen blad, beleef de herfst. En daarnaast is het ook heel gezond om al wandelend in beweging te zijn. U kunt starten tussen 9.30-13.30u in de Pluktuin te Naaldwijk. De kosten van deze heerlijke najaarsdag zijn €7,50p.p. Het aantal te wandelen kilometers kunt u op de dag zelf beslissen. Opgeven is gewenst via 06 42 321 321 of info@natuuratelierwestland.nl

Winterfeelings

donderdag 26 t/m zaterdag 28 november

Winter Sfeer dagen in het Natuur Atelier en de Pluktuin. Kom in de sfeer van de winter en de komende decembermaand. De tuin ademt winter, met de dauwdruppels op de resten van de grassen en takken. In de Serre knispert het hout in kachel, de kaarsen branden. We verkopen mooie winterse takken, groendecoraties en door ons handgemaakte kransen. Geniet onder het genot van warme chocomel, winterse lekkernijen en glühwein… donderdag 10.00-16.30u, vrijdag 10.00-20.00u en zaterdag 10.00-16.30u


zaterdag 5 december geopend van 10.00-16.30u


zaterdag 12 december geopend van 10.00-16.30u


zaterdag 19 december geopend van 10.00-16.30u


Kijk voor onze workshops bij de workshopagenda!!


Geef u voor bovenstaande activiteiten op telefonisch 06 42 321 321 of via email: info@natuuratelierwestland.nl