Leuk!!

Bij TV West

Naar aanleiding van het krantenartikel ben ik 7 februari te gast geweest bij TV West in het radio/tv programma Debby en haar mannen. Haar man deze dag was Gregor Bak. En het ging natuurlijk over kransen! Benieuwd naar het item? klik hier


rondwandeling door de Pluktuin / het Natuur Atelier

klik hier voor een rondwandeling door de tuin


http://wendyonline.nl/de-mooiste-boeketten-maak-je-zelf-na-deze-workshop/

Een bosje bloemen doet ’t altijd goed. Leuk voor in de woonkamer of juist voor je beste vriendin die een oppepper kan gebruiken. Maar waarom zou je gillend veel geld uitgeven bij de bloemist op de hoek als je ook zelf een leuk boeket kan maken?

Met de zomer in ’t verschiet komen de bloemetjes overal tevoorschijn. Misschien heb je een fijne tuin vol pracht en praal dat ook binnenshuis niet zou misstaan. Maar een boeket samenstellen is nog best een kunst. Gelukkig is daar De Pluktuin in Naaldwijk die je goed op weg kan helpen.

Lang plezier

Op vrijdag 3 juli organiseert De Pluktuin een workshop boeket schikken. Tijdens de workshop ga je eerst zelf bloemen uitzoeken die vers uit de tuin komen. Tijdens het schikken krijg je tips over boeketten en leer je alle tips en tricks om zo lang mogelijk plezier te hebben van je bos bloemen. Het arrangement begint om 13.30 uur met koffie, thee en een rondleiding door de tuin en is rond 16.00 uur afgelopen. Het kost 20 euro per persoon. Voor meer informatie ga je naar de website van De Pluktuin.

Handige tips

Marja Grootenboer-van den Ende van Het Natuur Atelier verklapt vast wat tips voor het bloemen schikken:

– Pluk de bloemen het liefst in de vroege ochtend. In de avond is ook een optie, maar zet ze dan een nachtje met een krant om de bloemen gewikkeld in een emmer water, zodat ze zich rustig vol water kunnen zuigen.

– Pluk open bloemen, deze staan het langst. Pluk ongeveer de lengte van je onderarm, laat de rest van de plant staan zodat je later nog de zijtakken kunt plukken voor een ander boeket.

– Voor een langere houdbaarheid van het boeket, snijd je de bloemen schuin af en zet je ze in een schone vaas zonder de bacteriën van een vorig boeket. Wanneer je het boeket direct achter glas plaatst, zorg dan dat er geen zon op schijnt.

Nazomerdag zaterdag 6 september 2014

We kijken terug op een gezellige dag met diverse kraampjes door de tuin, met honing, sierraden, salvia's, frambozen, breisels, leuke stoffen en meer.... De volgende nazomerdag staat gepland op zaterdag 5 september 2015


Open Imkerijdag 12 juli 2014

De dag begon met wat regen, maar halverwege de ochtend klaarde het op.  En werd het gezellig druk. De volgende open imkerijdag staat gepland op zaterdag 11 juli 2015


AD 2014

15 februari 2014 de Westlandbijlage


Expostie Thee Kamer januari-april 2014

Zelf schilder ik ook graag, de tijd ontbreekt weleens. Maar een keertje een eigen expositie is ook leuk en spannend!

De seizoenen in aquarel en acryl.


Mozaiekproject 2013

Met een aantal mensen uit de kerk zijn deze twee panelen gemaakt. De voorstelling heeft een symbolische betekenis: het levend water, de druiventak met trossen, het licht en de duif. Een leuk project om samen aan te werken . Deze panelen van ongeveer 1.70m hoog hangen in de kerkzaal van de Maranathakerk in Monster