Leuke uitjes

Bent u op zoek naar een gezellige dag of dagdeel uit dan zijn er in en rondom het Natuur Atelier hele leuke  activiteiten om uw uitje te doen slagen. Denk aan de workshops: bloemsierkunst, mozaieken of schilderen, een lunch of High Tea, rondleidingen door de tuin..

Hieronder staan een aantal voorbeeldarrangementen beschreven. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor een arrangement geheel naar uw wens.

arrangement 1: schuitje varen theetje drinkenBegin de dag met een boottocht  door het Westland; kabbelend door de wateren een goed begin van een leuk uitje. Hierna gaat u met eigen vervoer naar de Pluktuin,  waar een lunch voor u klaarstaat. Vervolgens is er gelegenheid om door de tuin te wandelen, aansluitend volgt u een workshop. Dit kan variëren van het binden van een boeket tot een gezellige zomerse schikking. Na afloop een nagenieten in Engelse sferen met koffie/thee en een scone met jam en room. 

Prijs vanaf € 37.50p.p.

arrangement 2: in de ochtend of middag


De koffie (en eventueel met gebak)  staat klaar waarna u een rondleiding  door de Pluktuin krijg olv de tuinman. 
Na afloop schikt u een boeket uit  de door ons geplukte bloemen. 
Hierna geniet u van een lunch 
of High Tea in de tuin. 
Prijs vanaf € 25,00p.p.

arrangement 3: bloemen met honing


Dit arrangement is met een tijd aangegeven, in overleg kan dit natuurlijk gewijzigd worden naar uw wens.
12.30u aankomst in de Pluktuin, ontvangst met lunch
13.45u wandelen naar de boot ongeveer 300m
14.00u varen naar de Werkbij
15.00u aankomst bij de Werkbij ontvangst met koffie/thee en heerlijke taart
15.45u wandelen naar de Pluktuin ongeveer 4 km
16.45u aankomst in de Pluktuin, met als afsluiting een potje honing van de Werkbij mee naar huis
Prijs per persoon € 31,50 op basis van een groep van 10
personen

arrangement 4: “de bloemetjes en de bijtjes”
Start de Pluktuin in Naaldwijk ontvangst met koffie / thee

Wandelen naar de Werkbij ongeveer 3 km

Bij de Werkbij koffie / thee met heerlijke taart.

Wandeling vervolgen naar de Pluktuin ongeveer 4 km

In de Pluktuin een sapje en het zelf schikken van een boeket

Na afloop krijgt u een potje honing mee van de Werkbij

 

Prijs per persoon € 21,50 

(tussen 10.00u-16.30u, 

al vanaf 2 personen)

arrangement 5: fietsen door het Westland


Fietstocht van ongeveer 25 km

Start Bike Totaal, Prins Hendrikstraat 20 2671 JH Naaldwijk. Hier ontvangt u de route.

Aan het begin van de route drinkt u koffie of thee met Tsjechische appeltaart bij de Werkbij in Naaldwijk. U fietst een leuke tocht langs bos en tuin, strand en tuin:

Bijna aan het einde van de route doet u  de Pluktuin in Naaldwijk  aan, waar u in de tuin geniet van koffie of thee met een zoete lekkernij.

Het eindpunt is Bike Totaal, u ontvangt hier een klein presentje.

Prijs per persoon € 9,00 kinderen t/m 12 jaar €7,00

(starten tussen 10.00u-13.30u, al vanaf 2 personen)

Extra opties:

Heeft u geen fiets bij u dan kunt u deze huren bij Bike Totaal, zowel tourfietsen (€8,00) als E-bikes (€18,50) en kinderfietsen (5,50)

Het bezoekje aan de Pluktuin kunt u uitbreiden met een High Tea (€19,50p.p.) en/ of het zelf schikken van een boeketje (vanaf €7,50p.p.). Deze twee opties graag minimaal drie dagen van te voren reserveren.

kindervakantiearrangement


Ook aan de kinderen is gedacht: er zijn 3 leuke speurtochten door de tuin.
Samen met een volwassene zijn kan er een speurtocht worden gevolgd.
Tip:
Het vakantiearrangement: speurtocht, limonade met cake en een boeketje schikken €6,95 per kind

Een gezellige middag!

Rond 13.30u ontvangst in de Pluktuin. U heeft de gelegenheid om wat rond te kijken en een leuk plekje uit te zoeken in de tuin. Rond 14.45u wordt hier de High Tea geserveerd met de hartige hapjes. Na dit lekkers gaat u zelf een boeket schikken, deze worden op het water gezet en u gaat verder met de High Tea. Nu worden de zoete hapjes geserveerd zoals scones en bonbons. Rond 16.30-17.00u einde van een gezellige middag.
v.a. 4 personen €27,00 p.p.


arrangement 6: een dagje tuinen bij Westlands Trio

10.00u start bij het Labyrint, de privé tuin van Wilma van der Zanden in Honselersdijk. Ontvangst met koffie of thee en huisgemaakte cake,  vervolgens een rondleiding door de tuin olv Wilma. Een natuurlijke -romantische tuin en een moderne tuin. Grote vijver met eiland in de  natuurlijke tuin en ook een vijver in de moderne tuin. Een berg met wandelpaden. Een bomenlaan, labyrint, moestuin en een grote hobbykas! Wilma weet u alles te vertellen over de planten in haar tuin en over buitenplanten in het algemeen.

11.30u stop bij Kwekerij Sunsister in Naaldwijk, van Anne Marie van Mil met de grootste  collectie Salvia’s van Nederland, welke u ter plekke kunt kopen. De bloeitijd, winterhardheid en geur maken de Salvia populairder dan ooit. Anne Marie geeft u graag advies. In de koude kas zoemen de bijen, klein jantje en koolmeesjes bestrijden het ongedierte. Ambachtelijk en gemoedelijk. Tevens verkoop eigen gekweekte groente en fruit.

13.00u Lunch in de Pluktuin in Naaldwijk. De lange tafel staat gedekt onder de  kiwibomen in de BinnenTuin. U geniet eerst van een kopje soep, vervolgens een luxe belegde bol, krentenbrood en vers fruit, inclusief koffie/thee. Na de lunch heeft u  gelegenheid om te genieten van de Pluktuin, met buiten: een Boomgaard, Nutstuin, bordertuinen, groentetuin, de Binnen Tuin, winkel  en een expositie in de Thee Kamer. Een rondleiding kan op  aanvraag. 15.30u afsluiten met een koffie/thee + bonbon

Prijs voor dit complete dag arrangement:  €19,50 p.p. Veranderingen van tijdstippen, lunch of bv High Tea  e.a  zijn bespreekbaar, aantal personen 10-35p

Dit arrangement kan worden gereserveerd bij Wilma van der Zanden van Labyrint 06 30334038 of info@puurtuinplezier.com   
leuke adresjes om uw dagje uit compleet te maken:


We werken samen met rondvaart Westland en rondvaart de Gantel, deze schippers verzorgen boottochten door het Westland met diverse boten.
Zo kunt u al een uurtje varen met de watertaxi. Of een tocht op een echte Westlandse schuit van minimaal twee uur. Het Westland vanaf het water heel verrassend. Water was vroeger heel belangrijk in het Westland, de kwekers brachten hun groenten en druiven met een Westlandse schuit naar de veiling.

Een bezoekje aan de molen in Monster is zeker de moeite waard,
 
de enthousiaste molenaar kunt u alles vertellen over het malen van tarwe. En neemt u mee helemaal tot boven in de molen.

Er zijn verschillende druiventuinen te bezoeken in het Westland. Druiven worden van oudsher gekweekt in het Westland, de druivenfeesten zijn bij de ouderen nog bekend.
 
In den Hoorn kweken familie Jansen van biologische druiven op 
Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt, 
in Wateringen druiventuin Sonnehoeck en in Monster de Druiventuin.

In Honselersdijk ligt het Westlands Streekmuseum, ook zeer de moeite waard.


Op de grens van Naaldwijk en Monster ligt de Werkbij, een leuk winkeltje met bij-zondere producten. Informeer naar onze combinatiearrangementen!

Kwekerij Sunsister, Grote Woerdlaan 29 Naaldwijk, op ongeveer 400m afstand van de Pluktuin, met de grootste collectie Salvia's en andere tuinplanten www.sunsister.nl

Bezoektuin: het Labyrint, Poeldijksepad in Honselersdijk www.puurtuinplezier.com

En natuurlijk het strand op 
4 km afstand. Hiernaast is het gezellig vertoeven in het winkelcentrum van Naaldwijk 

Wilt u het Westland op de fiets ontdekken, met de knooppuntenroute komt u op leuke paden de Pluktuin is tussen knooppunt 10 en 12, of de duin en kassentocht van de ANWB... Fietsen huren kan via Bike Totaal vd Zalm uit Naaldwijk (ook electrofietsen) www.fietsverhuurwestland.nl